De organisatiecoaches

Rolf Sterk

Rolf Sterk (1959) is sociaal en organisatiepsycholoog. Hij werkt inmiddels ruim 30 jaar aan vragen mbt werken en samenwerken in meer dan 100 organisaties. Hij coachte meer dan 200 leiders en professionals.

“In mijn werk en in hoe ik met cliënten omga, is een notie van good old Peter Drucker inspirerend: ’align the strengths, make weaknesses irrelevant’. In de kwaliteit van werken en samenwerken, zo is mijn ervaring, is vaak zó veel meer mogelijk. Zodra die mogelijkheden alleen al zichtbaar en benoembaar worden, kan het hard gaan en neemt de kwaliteit met sprongen toe. Prachtig om aan te werken!”

Rolf Sterk ontwikkelde het intensieve groepscoachingsprogramma: Persoonlijk Meesterschap. Vanuit zijn rollen als adviseur, coach, interimmanager, commissaris, branchevoorzitter en bureaudirecteur heeft hij een schat aan ervaring met functioneringsvragen. Rolf Sterk is aangesloten bij de NOBCO en de Ooa (CMC).

rolf@organisatiecoachesnederland.nl / 0622602443

Arnoud van Dommele

Arnoud van Dommele (1963) econoom, heeft een royale ervaring in het leiden en verbeteren van organisaties. Hij was als manager, directeur, coach en commissaris werkzaam in de vliegtuigindustrie en in de uitgeverij-, media- en designwereld. Daarnaast was hij ondernemer en leidde hij een investeringsbedrijf.

Sinds 20 jaar heeft hij een advies- en coachingspraktijk, waarin de combinatie van organisatie-vraagstukken en persoonlijke ontwikkeling centraal staan.

“In mijn werk probeer ik altijd de persoonlijke sparringspartner te worden. Of het nu om de directie, medewerker of een team gaat. Vanuit een veilige en open situatie het organisatie- of coachingsvraagstuk bespreken. Maar vooral ook om de verbinding te maken met de organisatie als geheel. Hoe kan je beter functioneren en samenwerken. Hoe haal je het beste uit je zelf, maar ook uit de ander. Op deze manier beweeg ik tussen de lagen van de organisatie. Hierdoor ontstaat voor het individu en de organisatie het beste resultaat.”

Arnoud ontwikkelde het programma “Durven te kiezen”.

Hij wordt veel benaderd voor “next step”-vragen van organisaties en individuen..

arnoud@organisatiecoachesnederland.nl / 0653674801

Frank van der Endt

Frank van der Endt (1963) is arbeids- en organisatiepsycholoog, onder meer werkend vanuit Theory-U, Appreciative Inquiry (AI) en Management Drives.

“Of het nu gaat om individuele coaching of een complexe organisatie ontwikkeling, ik ben ervan overtuigd dat wanneer je vanuit je kracht je perspectief vormt, de beste resultaten ontstaan. Kenmerkend voor mij is uitnodigend zijn naar alle betrokkenen, en een heldere visie en stevige regie op wát we wáárom gaan doen. Ik kijk naar alles wat er is. Ik focus op de verbinding van krachten, kwaliteiten, potentie en ambitie. Dan ontstaat er energie en komen er meer ideeën. Met deze overtuiging ondersteun ik bestuurders, managers en professionals bij veranderingen. Klanten weten de combinatie van mijn enthousiasme, expertise en creativiteit te waarderen”.

Frank is partner in CORDES Organisatie Advies & Ontwikkeling. Hij heeft 30 jaar ervaring met het versterken van mens en organisatie, vanuit verschillende rollen: coach van sleutelfiguren in politiek en bedrijfsleven, organisatie-ontwikkelaar en trainer. Frank is Certified Management  Consultant (CMC) en lid van de Ooa. Daarnaast is hij bestuurlijk actief in verschillende organisaties.

frank@organisatiecoachesnederland.nl / 0655170842